Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JUNIOR CSAPATUNK ÁTLÖVŐJÉNEK INTERJÚJA.

2015.12.12


Tamás Norbert, a Domony 18 éves kézise meccsenként több mint 10 gólt termel a Pest megyei junior bajnokságban.

A domonyi kézilabda 56 évéről itt írtunk. Itt meg arról, hogy Kmety Ádámnál nem volt az előző szezonban gólerősebb játékos az országban. Most a csapat 18 éves tehetségével, Tamás Norberttel ültünk le.

Mikor találkoztál a kézivel, a sporttal?

Negyedikes voltam mikor Gödöllőn elkezdtem kézizni. A kezdetekben annyira nem fogott meg a kézi, kipróbáltam más sportágakat is - általános sulival sok atlétikai versenyen is voltam – amikor már rendszeresen jártam kézilabda meccsekre, és értünk el sikereket - Gödöllővel sokszor hoztunk haza aranyérmeket a különböző, rangos hazai tornákról, pl. Balázs Kupa, Cell Kupa, Jako Kupa, Erima gyermekbajokság- akkor éreztem rá, hogy ez az én sportom.

Gödöllőn kezdtél el kézizni, 2011-ben a KSI-hez, 2013-ban pedig Domonyba igazoltál!

Gödöllőn kettévált a csapat: az egyik fele ott maradt, a másik pedig Pestre kezdett feljárni Szabó Judit edzőhöz. Itt is szép sikerek értünk el. Domonyba azért igazoltam át, mert a családdal Aszódra költöztünk, ami megnehezítette a bejárást Pestre - KSI-nél hetente 7 edzés volt.

Itt Domonyban olyan csapatba kerültél, ahol vannak fiatalok, meg (jóval) negyven felettiek is!

Nincs konfliktus, mert mindig találunk közös pontokat. És nagyon sokat segítenek. Néha van, amikor visszaidézik a régi aszfaltos pályát, meg a régi csapattársakat.

A felnőtt (Pest megyei) bajnokságban a csoportban a második helyen álltok!

A szeretnénk az idén bajnokságot nyerni, de most két erősebb csapat jött le hozzánk, igy nehezebb dolgunk van. A legboldogabbak az 1. hellyel lennénk, de ehhez a legjobb formánknál is jobbat kéne produkálni, ami nem olyan könnyű - sok edzés, gyakorlás kellene hozzá.

A felnőttek között mennyi játékidőt kapsz?

Hát ez attól függ, hogy mennyire erös az ellenfél: úgy kb. 15-20 perceket. de volt már több is, meg 5 perc is.

A juniorban pedig ontod a gólokat! 15 meccsen után 164 gól áll melletted, tavaly pedig 19 meccsen 190-szer voltál eredményes!

Imádok gólt dobni, mint az edzőm (Kmety Ádám). Szeretnék gólkirály lenni az ifiben. A góljaim számával néha elégedett vagyok, néha nem, főleg akkor, amikor arra gondolok, hogy menyit kihagytam. Az erősségem a cselezés, az átlövés, illetve a súlypontemelkedésem.

Nagyon más egy felnőtt és egy junior meccs?

A felnőtben keményebbek és durvábban odaütnek az ellenfelek! Itt erősebben, okosabban kell lőni, mert tapasztaltabbak a kapusok.

Nem egy kézilabdás alkat vagy!

Ha nem akarsz kapni, akkor gyorsnak kell lenned. Magas vagyok, de nem egy vastag ember (185 cm/71kg) úgyhogy én inkább gyors vagyok. De nem néznék belőlem, hogy mennyire állom az ütéseket, ha megütnek egyszer, kétszer, többször…. én megyek előre, mert nekem az a lényeg, hogy nyerjünk, gólokat dobjak!

Hetente mennyit sportolsz?

Hetente két edzésünk van, de a suliba kosarazok, focizok, úszok. A suli focicsapatával pályára lépünk a Coca Cola Kupa küzdelmeiben is, ahol kapus vagyok.

Volt kitől örökölni a sport szeretetét?

Nem nagyon, bár apum focizott, de nem versenyszerűen, csak hobbiból.

Mai fiatalok többsége nem szeret, vagy inkább lusta sportolni!

A mostani fiatalok nagy részét a sport nem érdekli, bezzeg amikor én voltam 10 éves estig fociztunk. Nekem a kézilabda az életcélom. Meccseken beleélem, hajtom magam, hogy minél jobb legyek. Valahogy imádom ezt az érzést, ami nem könnyű szavakba önteni. .

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.