Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GÓLKIRÁLYUNK INTERJÚJA !!!

2015.06.24

Kmety Ádám: 307 (!!!) gól

 

A 26 éves Kmety Ádámnál, a Domony kézilabdásánál senki sem dobott több gólt az országban.A csapat második lett a Pest megyei bajnokságban, amihez 25 meccsen 307 (!!!) góllal járultál hozzá!

Elég jó szezont tudhatunk magunk mögött az egész csapattal. Szerencsére sikerül elég sok góllal hozzájárulni a csapat sikereihez. Akkor lett volna talán a legjobb év, ha sikerül nyerni. De szépen csillog az ezüst is! Úgy gondolom, hogy döntőt csak jó csapatok játszhatnak. Egy nagy csatában alul maradtunk, viszont 24 csapatból nem rossz a második helyen végezni.

Évek óta ontod a gólokat, két éve 124, tavaly 181, az idén 307 gól áll melletted, ennyit még soha nem dobtál. Mi áll az eredményességed mögött!

Elsősorban a rengeteg lövésnek, hiszen lövésből lesz a gól. Viccet félretéve, a Vácon töltött éveimnek és az ott elvégzett sok edzésnek köszönhetem a mai tudásomat, amit próbálok folyamatosan fejleszteni, több kevesebb sikerrel. A test mellőli lövéseket előszeretettel alkalmazom, illetve cselezésből a betöréseket is. Talán ezeket tudnám mondani, hogy jobban mennek.

A mostani ezüst mellett, eddig milyen sikereket értél el!

Pest megyei bajnokok voltunk Domonnyal 2010-ben. Gödöllővel NB II-őt nyertünk 2012-ben. Strandon a régi szombathelyi barátaimmal szoktunk minden évben Vonyarcvashegyen indulni, amit idén sikerült megnyerni, itt a legjobb játékos címet is sikerült megkapnom.

Mikor ismerkedtél meg a kézilabdával?

Édesapám kézilabdázott a családban, engem mégis nagyon sok hasonló gyerekhez hasonlóan a foci fogott meg. Nagyon sokáig hallani sem akartam a kézilabdáról. 1999-ben az unokatestvérem szólt, hogy kézilabda edzés lesz én pedig kilátogattam vele. Szépen lassan beleszerettem és teljesen felváltotta a focit, amit egy pillanatig sem bántam meg.

Játszottál Vác, Szombathely, Gödöllő színeiben az NB II-ben! Jövőt Domonyban képzeled el, vagy ha jönne egy jó ajánlat magasabb osztályból?

Egyelőre nem gondolkodom váltáson, persze sosem lehet tudni milyen ajánlat jön vagy jöhet. Nagyon jól érzem magam a domonyi csapatban, illetve én foglalkozom a junior korosztállyal is, akiket nem szeretnék cserben hagyni. A Domony csapata nem csak egy csapat, hanem egy igazi baráti társaság. Jó itt játszani és a szabadidőt is sokszor együtt töltjük. Összegezve, úgy gondolom a következő éveket is itt töltöm és próbálom átadni a tudásom a fiatal korosztálynak.

Strandkézilabda?

A szombathelyi régi csapattal, barátaimmal szoktam szerepelni Vonyarcvashegyen. A továbbiakban, ha az időm engedi, akkor a gödöllőiek is részt veszek egy-két versenyen. Természetesen nyerni akarunk mindenhol ahol elindulunk.

Mikor nem játszol, akkor….?

Civilben Aszódon dolgozom a fiúnevelő intézetben, kézilabda edzéseket tartok junior korosztálynak, illetve Egerben levelező tagozaton végzem a főiskolát.